Beste tijd om te posten op Instagram

De populariteit van Instagram blijft groeien, en daarmee ook de concurrentie om aandacht. Om je berichten zo effectief mogelijk te laten zijn, is het belangrijk om te weten wanneer je jouw content moet delen. Dus, wat is de beste tijd om te posten op Instagram? Dit artikel geeft je inzicht in de ideale tijden om je berichten te plaatsen en hoe je jouw strategie kunt optimaliseren.

 

Waarom is timing belangrijk op Instagram?

De algoritmes van Instagram bepalen welke berichten worden getoond op basis van verschillende factoren, waaronder het tijdstip van de post en de betrokkenheid die het ontvangt. Als je post op een tijdstip waarop je volgers het meest actief zijn, vergroot je de kans dat je bericht wordt gezien en dat er interactie mee plaatsvindt. Dit kan leiden tot meer likes, reacties en volgers.

Algemene richtlijnen voor de beste tijd om te posten

Hoewel er geen universeel antwoord is op de vraag wat de beste tijd is om te posten op Instagram, zijn er enkele algemene richtlijnen die je kunt volgen:

 

  1. Weekdagen vs. Weekenden: Over het algemeen zijn de meeste mensen actiever op Instagram tijdens de weekdagen. Dit kan komen door de routine van het dagelijkse leven waarin mensen pauzes nemen om sociale media te checken.
  1. Ochtenden: Veel gebruikers checken Instagram in de ochtend, vlak na het wakker worden. Een post tussen 6:00 en 9:00 uur kan effectief zijn.
  1. Lunchtijd: De periode tussen 11:00 en 13:00 uur is ook een populaire tijd voor mensen om hun Instagram te bekijken, vooral tijdens hun lunchpauzes.
  1. Avonden: Na werktijd, tussen 17:00 en 20:00 uur, zijn veel gebruikers actief op Instagram. Dit is een goede tijd om je posts te delen om maximale zichtbaarheid te bereiken.

 

Naast het plaatsen van content op de beste tijd is het belangrijk om veel followers, likes en reacties te krijgen op je berichten. Koop makkelijk IGTV views, reels views of reels likes via onze webshop!

Optimale tijden per dag

Verschillende dagen van de week kunnen ook invloed hebben op de effectiviteit van je posts:

 

– Maandag: Vroege ochtenden en avonden zijn het meest effectief.

– Dinsdag: Lunchtijd en de vroege avond zijn ideale momenten.

– Woensdag: De late ochtend en vroege avond werken vaak goed.

– Donderdag: Lunchtijd en na werktijd zijn ideaal.

– Vrijdag: De vroege middag en avond zijn goede tijden om te posten.

– Zaterdag: Ochtenden en late avonden kunnen effectief zijn.

– Zondag: Ochtenden en avonden zijn meestal de beste tijden.

Gebruik van Instagram Insights

Een van de beste manieren om te bepalen wat de beste tijd is om te posten voor jouw specifieke publiek, is door gebruik te maken van Instagram Insights. Dit is een gratis tool die beschikbaar is voor zakelijke accounts en geeft je gedetailleerde informatie over wanneer jouw volgers actief zijn.

 

  1. Ga naar je profiel en tik op de drie lijnen in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer ‘Insights’.
  3. Tik op ‘Your Audience’ en scrol naar beneden naar ‘Most Active Times’.

 

Hier kun je zien op welke dagen en tijden jouw volgers het meest actief zijn. Gebruik deze gegevens om je postplanning te optimaliseren.

Tips voor het optimaliseren van je post-timing

  1. Consistentie: Probeer consistent te zijn met je post-timing. Als je volgers weten wanneer ze nieuwe content van jou kunnen verwachten, zijn ze eerder geneigd om betrokken te raken.
  2. Experimenteer: Probeer verschillende tijden en dagen om te zien wat het beste werkt voor jouw specifieke publiek. Monitor de prestaties en pas je strategie dienovereenkomstig aan.
  3. Contentkalender: Maak een contentkalender om je posts te plannen en ervoor te zorgen dat je consistent blijft posten op de optimale tijden.

De beste tijd om te posten op Instagram kan variëren afhankelijk van je doelgroep en branche, maar door de algemene richtlijnen te volgen en gebruik te maken van Instagram Insights, kun je jouw post-timing optimaliseren. Door consistent te zijn en te experimenteren met verschillende tijden, kun je de betrokkenheid vergroten en je zichtbaarheid op het platform verbeteren. Vergeet niet dat kwaliteit van content ook cruciaal is, dus zorg ervoor dat je berichten aantrekkelijk en waardevol zijn voor je volgers.

 

Naast het plaatsen van content op de beste tijd is het belangrijk om veel followers, likes en reacties te krijgen op je berichten. Koop makkelijk IGTV views, reels views of reels likes via onze webshop!

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant