Snapchat dark mode gebruiken

Dark mode is een populaire functie die de interface van apps en apparaten een donkere achtergrond geeft. Dit kan niet alleen aangenamer zijn voor je ogen, vooral in een omgeving met weinig licht, maar het kan ook helpen om de batterijduur van je apparaat te verlengen. Snapchat, de populaire social media-app, heeft ook een dark mode-optie die je kunt inschakelen. In dit artikel bespreken we hoe je Snapchat dark mode kunt gebruiken op zowel iOS- als Android-apparaten.

Waarom dark mode gebruiken op Snapchat?

Dark mode biedt verschillende voordelen, waaronder:

– Minder belasting voor de ogen: Een donkere interface is gemakkelijker voor de ogen, vooral in omgevingen met weinig licht.

– Energie-efficiëntie: Op apparaten met OLED-schermen kan dark mode helpen om de batterij te sparen doordat donkere pixels minder energie verbruiken.

– Esthetiek: Veel gebruikers geven de voorkeur aan het uiterlijk van een donkere interface.

Snapchat dark mode inschakelen op iOS

Volg deze stappen om dark mode op Snapchat in te schakelen op een iPhone:

  1. Open Snapchat: Start de Snapchat-app op je iPhone.
  2. Ga naar je profiel: Tik op je profielpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Open instellingen: Tik op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek om naar de instellingen te gaan.
  4. Selecteer ‘App Uiterlijk’: Scroll naar beneden en selecteer ‘App Uiterlijk’.
  5. Kies ‘Altijd Donker’: Selecteer de optie ‘Altijd Donker’ om dark mode in te schakelen.

Snapchat dark mode inschakelen op Android

Het inschakelen van dark mode op Snapchat voor Android is iets complexer omdat Snapchat deze functie officieel nog niet voor alle Android-gebruikers heeft uitgerold. Hier is een manier om het toch te proberen:

  1. Systeeminstellingen: Ga naar de instellingen van je Android-apparaat.
  2. Display-instellingen: Zoek naar de optie ‘Display’ of ‘Weergave’ en selecteer deze.
  3. Donkere modus: Schakel de algemene donkere modus van je telefoon in.
  4. Ontwikkelaarsopties: Ga terug naar de instellingen en zoek naar ‘Over telefoon’. Tik meerdere keren op ‘Build-nummer’ totdat de ontwikkelaarsopties worden ingeschakeld.
  5. Forceer donkere modus: Ga naar de ontwikkelaarsopties en zoek naar de instelling ‘Forceer donkere modus’ of ‘Force dark mode’. Schakel deze optie in.

 

Let op: Het forceren van donkere modus kan soms onverwachte visuele resultaten opleveren op bepaalde apps, inclusief Snapchat.

Wat te doen als dark mode niet werkt?

Als je de dark mode-optie niet kunt vinden of als het inschakelen niet werkt zoals verwacht, kan dit komen doordat de functie nog niet breed is uitgerold voor jouw apparaat of versie van Snapchat. Houd je app en apparaat up-to-date en controleer regelmatig of er nieuwe updates beschikbaar zijn die mogelijk de dark mode-optie toevoegen.

Dark mode op Snapchat kan een geweldige manier zijn om de belasting voor je ogen te verminderen en de batterijduur van je apparaat te verlengen. Hoewel de functie gemakkelijk in te schakelen is op iOS, kunnen Android-gebruikers een beetje creatiever moeten zijn totdat Snapchat de functie officieel uitrolt. Met deze handleiding kun je genieten van een donkere interface terwijl je door je favoriete Snaps bladert en met vrienden chat.

 

Door deze stappen te volgen, kun je dark mode op Snapchat inschakelen en profiteren van de voordelen die het biedt. Blijf op de hoogte van updates van Snapchat voor verdere verbeteringen en nieuwe functies die je ervaring nog beter maken.

 

Geef je snapchat account een dikke boost! Koop snapchat views of snapchat volgers!

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten