LinkedIn Premium - De moeite waard?

LinkedIn is een onmisbaar platform geworden voor professionals over de hele wereld. Terwijl de gratis versie veel functionaliteit biedt, zijn er ook betaalde opties beschikbaar, zoals LinkedIn Premium. Maar is LinkedIn Premium de moeite waard? In dit artikel bespreken we de voordelen van LinkedIn Premium, de kosten en hoe je LinkedIn Premium kunt opzeggen.

Wat is LinkedIn Premium?

LinkedIn Premium is een betaald abonnement dat extra functies en tools biedt die niet beschikbaar zijn in de gratis versie van LinkedIn. Deze functies zijn ontworpen om je te helpen bij het vinden van een baan, het uitbreiden van je netwerk en het verbeteren van je professionele vaardigheden.

Voordelen van LinkedIn Premium

1. InMails

Een van de belangrijkste voordelen van LinkedIn Premium is de mogelijkheid om InMails te versturen. Dit zijn berichten die je kunt sturen naar mensen met wie je niet direct verbonden bent. Dit is vooral nuttig voor netwerkdoeleinden en het benaderen van potentiële werkgevers of klanten.

2. Profielweergaven

Met LinkedIn Premium kun je zien wie je profiel heeft bekeken in de afgelopen 90 dagen. Dit kan je helpen te begrijpen wie geïnteresseerd is in jouw vaardigheden en expertise, en kan waardevolle netwerk- en carrièremogelijkheden opleveren.

3. Geavanceerde zoekfuncties

Premium-leden hebben toegang tot geavanceerde zoekfilters waarmee ze gemakkelijker mensen, bedrijven en vacatures kunnen vinden die relevant zijn voor hun interesses en doelen.

4. Toegang tot LinkedIn Learning

LinkedIn Premium biedt onbeperkte toegang tot LinkedIn Learning, een uitgebreide verzameling online cursussen die je kunnen helpen om nieuwe vaardigheden te leren en je professionele kennis uit te breiden.

5. Salarisinzichten

Met LinkedIn Premium krijg je toegang tot salarisinformatie voor verschillende functies en locaties, wat je kan helpen bij het onderhandelen over salarissen en het vinden van goedbetaalde banen.

LinkedIn Premium kosten

De kosten van LinkedIn Premium variëren afhankelijk van het type abonnement dat je kiest. Er zijn vier hoofdtypen abonnementen:

  1. Premium Career: Gericht op werkzoekenden en kost ongeveer €29,99 per maand.
  2. Premium Business: Voor professionals die hun netwerk willen uitbreiden en kost ongeveer €47,99 per maand.
  3. Sales navigator professional: Voor verkoopprofessionals die leads willen genereren en kost ongeveer €64,99 per maand.
  4. Recruiter Lite: Voor recruiters die talent willen vinden en kost ongeveer €99,95 per maand.

LinkedIn Premium opzeggen

Als je besluit dat LinkedIn Premium niet langer de moeite waard is voor jou, kun je je abonnement eenvoudig opzeggen:

  1. Ga naar je instellingen: Log in op je LinkedIn-account en ga naar de instellingen door op je profielfoto in de rechterbovenhoek te klikken en ‘Instellingen & Privacy’ te selecteren.
  2. Beheer je Premium-account: Zoek naar de sectie ‘Account’ en klik op ‘Premium-abonnement beheren’.
  3. Opzeggen: Klik op ‘Abonnement opzeggen’ en volg de instructies om het proces te voltooien.

Is LinkedIn Premium de moeite waard?

Of LinkedIn Premium de moeite waard is, hangt af van je professionele doelen en hoe je het platform gebruikt. Als je actief op zoek bent naar een baan, regelmatig netwerkt of je vaardigheden wilt verbeteren, kan LinkedIn Premium aanzienlijke voordelen bieden. Voor anderen kunnen de extra kosten echter niet opwegen tegen de voordelen.

LinkedIn Premium biedt een scala aan functies die je kunnen helpen je carrière vooruit te helpen, je netwerk uit te breiden en nieuwe vaardigheden te leren. Hoewel het kosten met zich meebrengt, kunnen de voordelen voor veel professionals de investering waard zijn. Het is belangrijk om je eigen behoeften en doelen te overwegen bij het beslissen of een LinkedIn Premium-abonnement geschikt is voor jou. En als je besluit dat het niet meer de moeite waard is, kun je het eenvoudig opzeggen zonder gedoe.

Jouw linkedin profiel een boost geven? Hier koop je eenvoudig linkedin connecties, linkedin volgers of linkedin likes!

Foto van Joris
Joris

Volgers-Likes.nl

Mijn naam is Joris van Volgers-Likes.nl! Hier schrijf ik over diverse onderwerpen rondom succes op sociale media en het viral gaan van content. Met een scherp inzicht in de dynamische wereld van digitale marketing bied ik praktische tips en diepgaande analyses om lezers te helpen hun online aanwezigheid te optimaliseren. Mijn artikelen zijn een waardevolle bron voor iedereen die streeft naar meer zichtbaarheid en impact op sociale media. Buiten mijn schrijfwerk geniet ik van reizen en culinaire ontdekkingen, altijd op zoek naar nieuwe avonturen.

Inhoud

Nieuwe blogs